Rabarberpaj

100 g rabarberpaj består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin A, folat, fibrer, vitamin E och vitamin D, men innehåller mycket mättat fett.

275,0 kcal
100 g
Kolhydrater
34,6 g / 100 g
Fett
13,4 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 13,4 g
    • varav mättat fett 6,6 g
    • varav enkelomättat fett 4,2 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 34,6 g
    • varav sockerarter 17,1 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 2,9 g
Rik på
Vitamin A (RE)
15% DRI
Rik på
Vitamin E
12% DRI
Rik på
Folat
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
34,6 g
Socker totalt
17,1 g
Kostfiber
2,9 g
– varav sackaros
16,3 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera rabarberpajen varm med en klick vaniljsås eller grädde för en klassisk dessert.
  • Skiva pajen i bitar och toppa med färska bär som jordgubbar eller hallon för extra smak.
  • Halvera pajen och fyll den med vispad grädde och ett stänk av kanel för en lyxig touch.
  • Servera pajen kall som ett fräscht alternativ på picknick eller som fika.
  • Strö över hackad mynta eller citronmeliss för en fräsch och aromatisk finish.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rabarberpajen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken och texturen. Låt pajen svalna helt innan du täcker den för att undvika kondens. Håll pajen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser pajen, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Använd gärna plastfolie eller aluminiumfolie för att skydda den under frysning.