Pesto (med basilika, pinjenötter och cashewnötter)

100 g pesto m. basilika pinjenötter cashewnötter består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, vitamin A, fosfor, magnesium och folat, men innehåller mycket salt och mättat fett.

581,0 kcal
100 g
Kolhydrater
12,6 g / 100 g
Fett
57,1 g / 100 g
Protein
4,2 g / 100 g
  • Fett 57,1 g
    • varav mättat fett 7,9 g
    • varav enkelomättat fett 28,5 g
    • varav fleromättat fett 18,2 g
  • Kolhydrater 12,6 g
    • varav sockerarter 2,3 g
  • Protein 4,2 g
  • Fibrer 4,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
100% DRI
Rik på
Kalcium
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,6 g
Socker totalt
2,3 g
Kostfiber
4,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bred ett generöst lager pesto på varje skiva för en smakrik macka.
  • Toppa pasta med pesto för en snabb och enkel måltid. Tillsätt gärna riven parmesan och färsk basilika.
  • Servera pesto som dipp till grönsaksstavar eller kex vid mingel eller picknick.
  • Blanda pesto i en sallad för extra smak. Prova att kombinera med ruccola, körsbärstomater och mozzarella.
  • Använd pesto som marinad för kyckling eller fisk innan grillning för att ge en härlig smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad pesto i kylskåp i en lufttät burk. Se till att ytan är täckt med olja för att förhindra oxidation. Håll burken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt pesto svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor när du hanterar produkten, eftersom fukt kan påverka hållbarheten negativt. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk pesto när det är möjligt.