Pastasås (med tomat och örtkryddor)

100 g pastasås m. tomat örtkryddor består av måttligt med kalorier; är rik på kalium och vitamin E; och en bra källa till folat, vitamin C, fibrer och niacin.

106,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,1 g / 100 g
Fett
4,4 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 4,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 2,2 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 13,1 g
    • varav sockerarter 12,4 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin E
27% DRI
Rik på
Vitamin B6
17% DRI
Rik på
Vitamin C
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,1 g
Socker totalt
12,4 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
1,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Värm pastasåsen och servera den varm över nykokt pasta för en snabb middag.
  • Skiva grönsaker som zucchini eller paprika och blanda dem i såsen för extra smak och textur.
  • Toppa med färsk basilika eller oregano för att förstärka örtsmaken.
  • Använd såsen som dipp till bröd eller grissini vid en picknick.
  • Servera kall som en del av en sallad med bönor och fetaost för en fräsch lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pastasåsen i kylskåp i en lufttät burk efter öppning. Håll burken väl försluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt såsen svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Håll den torr och se till att det inte finns någon kondens inuti burken. Frysning kan påverka texturen, så använd helst såsen inom kort tid efter öppning.