Ostsås (med kalkon)

100 g ostsås m. kalkon består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, kalcium, jod och protein; och en bra källa till kalium och selen.

144,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,0 g / 100 g
Fett
8,9 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 8,9 g
    • varav mättat fett 4,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,1 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 6,0 g
    • varav sockerarter 3,6 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fosfor
35% DRI
Rik på
Vitamin B12
27% DRI
Rik på
Jod
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,0 g
Socker totalt
3,6 g
Kostfiber
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalkonen och lägg den i en varm ostsås för en smakrik rätt.
  • Servera ostsåsen kall som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Toppa en sallad med ostsås och strimlad kalkon för extra smak.
  • Fyll tortillabröd med kalkon och ostsås för en snabb lunch.
  • Använd ostsåsen som sås i en gratäng tillsammans med pasta och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ostsåsen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid såsen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytorna torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk sås när det är möjligt.