Ostsås (med ädelost)

100 g ostsås m. ädelost består av måttligt med kalorier; är rik på kalcium, fosfor och jod; och en bra källa till kalium, vitamin A och protein, men innehåller mycket mättat fett.

160,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,9 g / 100 g
Fett
11,4 g / 100 g
Protein
7,7 g / 100 g
  • Fett 11,4 g
    • varav mättat fett 5,3 g
    • varav enkelomättat fett 4,1 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 6,9 g
    • varav sockerarter 4,4 g
  • Protein 7,7 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Jod
34% DRI
Rik på
Vitamin B12
29% DRI
Rik på
Kalcium
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,9 g
Socker totalt
4,4 g
Kostfiber
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bre ett generöst lager ostsås m. ädelost för en smakrik macka.
  • Toppa en varm pasta med ostsås för en krämig konsistens och rik smak.
  • Servera ostsåsen kall som dipp till grönsaksstavar eller chips vid festliga tillfällen.
  • Blanda ostsåsen i en sallad för att ge extra smak och krämighet.
  • Använd ostsåsen som sås i en gratäng för att lyfta smaken på grönsaker eller kött.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ostsåsen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid ostsåsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens och fukt. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk sås när det är möjligt.