Örtagårdssås (med gräddfil)

100 g örtagårdssås m. gräddfil består av mycket kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, vitamin A, kalcium, fosfor och folat, men innehåller mycket mättat fett.

285,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,9 g / 100 g
Fett
28,7 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 28,7 g
    • varav mättat fett 6,5 g
    • varav enkelomättat fett 16,0 g
    • varav fleromättat fett 4,5 g
  • Kolhydrater 4,9 g
    • varav sockerarter 3,4 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Jod
56% DRI
Rik på
Vitamin E
48% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,9 g
Socker totalt
3,4 g
Kostfiber
0,5 g
– varav sackaros
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker som gurka, paprika eller morot och dippa dem i örtagårdssåsen för en fräsch snack.
  • Servera såsen kall som ett tillbehör till grillat kött eller fisk för extra smak.
  • Toppa en smörgås med örtagårdssås, skivade ägg och lite peppar för en mättande lunch.
  • Blanda såsen i en sallad för att ge den en krämig konsistens och rik smak.
  • Använd örtagårdssåsen som dressing i en bowl med quinoa, avokado och rostade grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara örtagårdssåsen i kylskåp efter öppning. Se till att locket är ordentligt stängt för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll såsen borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer den i kylskåpet. Använd en lufttät burk om du har överbliven sås. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli vattnig när den tinas upp.