Morotssås

100 g morotssås består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalium, jod, vitamin C och vitamin E.

69,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,3 g / 100 g
Fett
4,4 g / 100 g
Protein
1,4 g / 100 g
  • Fett 4,4 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 1,5 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 5,3 g
    • varav sockerarter 4,8 g
  • Protein 1,4 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Vitamin A (RE)
27% DRI
Rik på
Vitamin E
13% DRI
Rik på
Jod
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,3 g
Socker totalt
4,8 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera morotssåsen kall som en dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Toppa en varm bakad potatis med morotssås för extra smak och färg.
  • Använd såsen som dressing i en fräsch sallad med spenat, fetaost och valnötter.
  • Skiva upp grillad kyckling och häll över morotssås för en smakrik måltid.
  • Blanda morotssåsen i en bowl med quinoa, avokado och rostade grönsaker för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara morotssåsen i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Se till att ytan är torr för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk sås när det är möjligt.