Marängsviss (hovdessert)

100 g marängsviss hovdessert består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin A, fosfor, kalcium, magnesium och selen, men innehåller mycket mättat fett och socker.

354,0 kcal
100 g
Kolhydrater
37,4 g / 100 g
Fett
20,0 g / 100 g
Protein
4,5 g / 100 g
  • Fett 20,0 g
    • varav mättat fett 10,1 g
    • varav enkelomättat fett 7,0 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 37,4 g
    • varav sockerarter 36,6 g
  • Protein 4,5 g
  • Fibrer 3,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
21% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
37,4 g
Socker totalt
36,6 g
Kostfiber
3,9 g
– varav sackaros
35,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva marängsvissen i portionsbitar för en elegant servering.
  • Servera den kall som en läcker efterrätt efter middagen.
  • Toppa med färska bär som hallon eller jordgubbar för extra smak och färg.
  • Strö över hackad mörk choklad eller nötter för en krispig textur.
  • Komplettera med en klick vispad grädde eller glass för en lyxig känsla.

Förvaring & hållbarhet

Förvara marängsvissen i en lufttät burk för att bevara konsistensen. Håll den i kylskåp för att undvika att den blir mjuk. Låt marängsvissen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Undvik frysning, då detta kan påverka texturen negativt och göra den seg.