Majonnäs (låg fetthalt, 15 % fett)

100 g majonnäs, låg fetthalt, 15 % fett består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin K och vitamin E; och en bra källa till vitamin B12.

165,8 kcal
100 g
Kolhydrater
5,4 g / 100 g
Fett
15,5 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 15,5 g
    • varav mättat fett 1,1 g
    • varav enkelomättat fett 8,6 g
    • varav fleromättat fett 5,2 g
  • Kolhydrater 5,4 g
    • varav sockerarter 5,4 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin E
28% DRI
Rik på
Vitamin K
27% DRI
Rik på
Vitamin B12
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,4 g
Socker totalt
5,4 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
3,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker som gurka och tomat och servera med majonnäs som dipp.
  • Toppa smörgåsar med ett lager majonnäs, följt av skinka och sallad.
  • Blanda majonnäs med hackad dill och citron för en fräsch sås till fiskrätter.
  • Servera majonnäs kall i en potatissallad tillsammans med rödlök och kapris.
  • Använd majonnäs som bas i en krämig dressing till grönsallader eller bowls.

Förvaring & hållbarhet

Förvara majonnäsen i kylskåp efter öppning, alltid med locket på för att undvika luktupptag. Håll burken torr och se till att inga fuktiga redskap används för att undvika kondens. Om du fryser majonnäs kan texturen förändras, så använd den helst färsk. Låt alltid tillagade rätter med majonnäs svalna snabbt innan du ställer in dem i kylskåpet.