Majonnäs (27-33 % fett)

100 g majonnäs, 27-33 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, jod, vitamin K och selen; och en bra källa till fosfor och folat.

296,6 kcal
100 g
Kolhydrater
6,2 g / 100 g
Fett
30,0 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 30,0 g
    • varav mättat fett 3,1 g
    • varav enkelomättat fett 16,2 g
    • varav fleromättat fett 9,4 g
  • Kolhydrater 6,2 g
    • varav sockerarter 6,2 g
  • Protein 1,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
60% DRI
Rik på
Vitamin B12
52% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,2 g
Socker totalt
6,2 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
6,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bre ett generöst lager majonnäs för en smakrik macka.
  • Toppa en sallad med en klick majonnäs för extra krämighet.
  • Servera majonnäs som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Blanda majonnäs med senap och använd som sås till grillat kött.
  • Gör en klassisk ägg- och majonnässallad för en fräsch lunchrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara majonnäsen i kylskåp efter öppning. Håll burken väl tillsluten för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Låt alltid majonnäsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.