Löksås (med grädde)

100 g löksås m. grädde består av måttligt med kalorier; är rik på jod; och en bra källa till vitamin A och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

158,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,3 g / 100 g
Fett
12,0 g / 100 g
Protein
1,3 g / 100 g
  • Fett 12,0 g
    • varav mättat fett 5,2 g
    • varav enkelomättat fett 4,5 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 11,3 g
    • varav sockerarter 8,0 g
  • Protein 1,3 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Jod
33% DRI
Rik på
Vitamin E
11% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,3 g
Socker totalt
8,0 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
3,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera löksåsen varm som tillbehör till kött, exempelvis stekt fläsk eller kyckling.
  • Toppa en bakad potatis med löksås och strö över lite riven ost för extra smak.
  • Skiva grönsaker som morötter och selleri och dippa dem i löksåsen för en smakrik snack.
  • Använd löksåsen som dressing i en sallad med blandade gröna blad och rostade nötter.
  • Fyll en wrap med löksås, grillad paprika och kyckling för en snabb och god lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara löksåsen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör såsen vattnig när den tinas upp.