Kräm (med bär eller frukt)

100 g kräm m. bär el. frukt består av relativt lite kalorier.

64,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,4 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,2 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 14,4 g
    • varav sockerarter 11,2 g
  • Protein 0,2 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Vitamin C
4% DRI
Rik på
Vitamin E
2% DRI
Rik på
Folat
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,4 g
Socker totalt
11,2 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
9,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kräm m. bär el. frukt och servera på rostat bröd för en läcker frukost.
  • Toppa din yoghurt med en klick kräm för extra smak och sötma.
  • Blanda krämen i en smoothie för att ge den en fruktig touch.
  • Servera krämen kall som ett fräscht tillbehör till pannkakor eller våfflor.
  • Använd krämen som fyllning i bakverk, exempelvis muffins eller tårtor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kräm m. bär el. frukt i kylskåp för att bevara smaken och konsistensen. Använd en lufttät burk för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök. Låt krämen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att förhindra kondens och mögelbildning. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den mer vattnig när den tinas upp.