Hönsbuljongtärning (innehåller vete)

100 g hönsbuljongtärning, innehåller vete består av mycket kalorier; är rik på folat och magnesium; och en bra källa till kalcium, fosfor, protein och vitamin E, men innehåller mycket salt och mättat fett.

325,3 kcal
100 g
Kolhydrater
14,0 g / 100 g
Fett
26,0 g / 100 g
Protein
9,0 g / 100 g
  • Fett 26,0 g
    • varav mättat fett 13,0 g
    • varav enkelomättat fett 9,7 g
    • varav fleromättat fett 2,5 g
  • Kolhydrater 14,0 g
    • varav sockerarter 3,8 g
  • Protein 9,0 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Folat
31% DRI
Rik på
Magnesium
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,0 g
Socker totalt
3,8 g
Stärkelse
10,2 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
1,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Smula hönsbuljongtärningen i varmt vatten för att skapa en smakrik buljong.
  • Toppa soppor och grytor med en tärning för extra djup i smaken.
  • Använd buljongen som bas i risotto eller paella för att ge rätten en fyllig smak.
  • Servera buljongen som en del av en ramenrätt, tillsammans med nudlar och grönsaker.
  • Blanda buljongen med örter som timjan eller rosmarin för att förstärka smaken i kött- och grönsaksrätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hönsbuljongtärningar i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet eller ett svalt, torrt kallskafferi. Håll tärningarna borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt tärningarna svalna helt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk buljong när det är möjligt.