Hemlagad hollandaisesås

100 g hollandaisesås hemlagad består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, jod och vitamin E; och en bra källa till fosfor, folat och selen, men innehåller mycket mättat fett.

501,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,7 g / 100 g
Fett
54,9 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 54,9 g
    • varav mättat fett 28,1 g
    • varav enkelomättat fett 17,2 g
    • varav fleromättat fett 7,2 g
  • Kolhydrater 0,7 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 3,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin D
71% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
70% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,7 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skeda hollandaisesås över pocherade ägg för en klassisk Eggs Benedict.
  • Toppa sparris eller broccoli med såsen för en lyxig grönsaksrätt.
  • Servera såsen varm som dip till skaldjur, exempelvis räkor eller krabba.
  • Blanda i färska örter som dill eller gräslök för extra smak och fräschör.
  • Använd hollandaisesås som dressing i en sallad med avokado och lax.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hollandaisesåsen i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll såsen åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att hålla såsen torr och fräsch. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att såsen kan separera vid upptining.