Naturell havregurt (2,2 % fett, berikad)

100 g havregurt naturell fett 2,2% berikad består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D och riboflavin; och en bra källa till kalcium, jod och vitamin B12.

76,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,7 g / 100 g
Fett
2,4 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 2,4 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,3 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 11,7 g
    • varav sockerarter 4,0 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Riboflavin (B2)
21% DRI
Rik på
Vitamin B12
15% DRI
Rik på
Kalcium
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,7 g
Socker totalt
4,0 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva havregurten och servera på rostat bröd med avokado och chiliflakes.
  • Blanda havregurt med färska bär och honung för en fräsch frukostskål.
  • Toppa havregurt med granola och nötter för en krispig textur.
  • Använd havregurt som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat.
  • Servera havregurt kall som ett alternativ till sås på grillade grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara havregurt i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid havregurten svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den mindre krämig vid upptining.