Gravlaxsås (kyld)

100 g gravlaxsås kylvara består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till magnesium, vitamin C och järn, men innehåller mycket mättat fett.

555,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,1 g / 100 g
Fett
56,0 g / 100 g
Protein
1,6 g / 100 g
  • Fett 56,0 g
    • varav mättat fett 8,2 g
    • varav enkelomättat fett 13,4 g
    • varav fleromättat fett 32,0 g
  • Kolhydrater 13,1 g
    • varav sockerarter 10,3 g
  • Protein 1,6 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
67% DRI
Rik på
Järn
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,1 g
Socker totalt
10,3 g
– varav sackaros
9,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gravlaxsås och servera på knäckebröd eller baguette för en smakfull macka.
  • Toppa en sallad med gravlaxsås för att ge extra smak och krämighet.
  • Blanda gravlaxsås i en bowl med quinoa, grönsaker och avokado för en mättande måltid.
  • Servera gravlaxsås kall som dip till grönsaksstavar eller chips.
  • Använd gravlaxsås som smaksättning i ramen eller nudelsoppa för att lyfta smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gravlaxsåsen i kylskåp efter öppning. Se till att emballaget är tättslutande för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll såsen borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök. Låt alltid såsen svalna snabbt efter användning innan du sätter tillbaka den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika kondens i burken. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.