Hemlagad hovmästarsås till gravlax

100 g gravlaxsås hovmästarsås hemlagad består av mycket kalorier; är rik på jod och vitamin E; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor och vitamin C.

438,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,3 g / 100 g
Fett
42,4 g / 100 g
Protein
2,1 g / 100 g
  • Fett 42,4 g
    • varav mättat fett 3,0 g
    • varav enkelomättat fett 26,0 g
    • varav fleromättat fett 11,6 g
  • Kolhydrater 13,3 g
    • varav sockerarter 7,8 g
  • Protein 2,1 g
  • Fibrer 0,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
91% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
49% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,3 g
Socker totalt
7,8 g
Kostfiber
0,4 g
– varav sackaros
6,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera gravlaxsåsen kall som en dipp till grönsaksstavar eller bröd.
  • Toppa en smörgås med gravlax och en generös klick sås för extra smak.
  • Blanda såsen i en sallad med färsk spenat, avokado och räkor.
  • Skiva potatis och lägg på gravlaxsås för en enkel förrätt.
  • Använd såsen som dressing i en bowl med quinoa, grönsaker och lax.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gravlaxsåsen i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd den färsk för bästa resultat.