Gräddfilssås (med crème fraiche)

100 g gräddfilssås m. crème fraiche består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till vitamin A, kalcium, fosfor och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

147,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,4 g / 100 g
Fett
12,3 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 12,3 g
    • varav mättat fett 8,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,9 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 6,4 g
    • varav sockerarter 5,1 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Vitamin A (RE)
15% DRI
Rik på
Vitamin B12
11% DRI
Rik på
Kalcium
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,4 g
Socker totalt
5,1 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera gräddfilssåsen kall som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Toppa en bakad potatis med gräddfilssås, hackad gräslök och lite peppar.
  • Skiva rökt lax och lägg på en smörgås med gräddfilssås och dill.
  • Blanda gräddfilssåsen i en sallad för extra krämighet och smak.
  • Använd såsen som dressing i en bowl med quinoa, avokado och tomater.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gräddfilssåsen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.