Hemlagad fromage med apelsin eller citron

100 g fromage apelsin el. citron hemlagad består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till fosfor, folat, jod, vitamin C och selen, men innehåller mycket mättat fett.

276,0 kcal
100 g
Kolhydrater
18,2 g / 100 g
Fett
20,4 g / 100 g
Protein
5,3 g / 100 g
  • Fett 20,4 g
    • varav mättat fett 12,2 g
    • varav enkelomättat fett 5,4 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 18,2 g
    • varav sockerarter 17,4 g
  • Protein 5,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
28% DRI
Rik på
Vitamin B12
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,2 g
Socker totalt
17,4 g
– varav sackaros
15,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fromage apelsin el. citron och servera på en knäckebrödsmacka med gräslök och kaviar.
  • Toppa en sallad med tärnad fromage och färska örter som basilika eller persilja.
  • Servera i rumstemperatur som en del av en ostbricka tillsammans med frukt och nötter.
  • Hacka och blanda i en bowl med quinoa, avokado och lime för en fräsch måltid.
  • Strimla och lägg i ramen för att ge en krämig konsistens och smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fromage apelsin el. citron i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytan är torr för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.