Fattiga riddare

100 g fattiga riddare består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till fosfor, vitamin A, folat, protein och selen.

271,0 kcal
100 g
Kolhydrater
30,8 g / 100 g
Fett
12,7 g / 100 g
Protein
7,2 g / 100 g
  • Fett 12,7 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Kolhydrater 30,8 g
    • varav sockerarter 12,1 g
  • Protein 7,2 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Vitamin E
31% DRI
Rik på
Vitamin B12
15% DRI
Rik på
Fosfor
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
30,8 g
Socker totalt
12,1 g
Kostfiber
2,3 g
– varav sackaros
8,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fattiga riddare i trekanter eller fyrkanter för en aptitlig presentation.
  • Servera dem varma med ett strössel av florsocker och kanel för extra smak.
  • Toppa med färska bär som jordgubbar eller blåbär för en fräsch kontrast.
  • Fyll dem med sylt eller marmelad för en söt överraskning inuti.
  • Använd som bas i en brunch-bowl med grädde, nötter och honung.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fattiga riddare i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt dem svalna helt innan du lägger dem i burken för att undvika kondens. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser dem, se till att de är väl inslagna. Använd bakplåtspapper mellan lagren för att underlätta separering vid upptining.