Dipmix (såspulver, mjölkfri)

100 g dipmix , såspulver, mjölkfri består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, folat, jod, fibrer och mangan, men innehåller mycket salt.

326,6 kcal
100 g
Kolhydrater
76,9 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 76,9 g
    • varav sockerarter 11,6 g
  • Protein 1,2 g
  • Fibrer 4,3 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Folat
12% DRI
Rik på
Fosfor
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
76,9 g
Socker totalt
11,6 g
Stärkelse
63,1 g
Kostfiber
4,3 g
– varav glukos
3,7 g
– varav fruktos
1,2 g
– varav sackaros
5,3 g
– varav maltos
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Blanda dipmixen med vatten eller olja för att skapa en smakrik sås.
  • Servera såsen kall som dipp till grönsaker eller chips vid festliga tillfällen.
  • Använd dipmixen som smaksättning i sallader, exempelvis i en potatissallad eller pastasallad.
  • Toppa en varm macka med dipmixblandningen för extra smak.
  • Strö över dipmixen på grillade grönsaker för en extra kryddig touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara dipmixen i en lufttät burk för att skydda den mot fukt och lukt. Håll burken på en torr plats, helst i ett kallskafferi. Om du har blandat såsen, låt den svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik att frysa blandningen.