Dipmix (såspulver, innehåller mjölk)

100 g dipmix, såspulver, innehåller mjölk består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, kalcium och folat; och en bra källa till magnesium och jod, men innehåller mycket salt och socker.

308,3 kcal
100 g
Kolhydrater
54,6 g / 100 g
Fett
3,0 g / 100 g
Protein
7,1 g / 100 g
  • Fett 3,0 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 54,6 g
    • varav sockerarter 25,0 g
  • Protein 7,1 g
  • Fibrer 15,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
31% DRI
Rik på
Folat
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
54,6 g
Socker totalt
25,0 g
Stärkelse
29,4 g
Kostfiber
15,2 g
– varav glukos
5,1 g
– varav fruktos
4,7 g
– varav sackaros
9,3 g
– varav maltos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skapa en smakrik dipp genom att blanda dipmixen med gräddfil eller crème fraîche.
  • Servera som pålägg på mackor tillsammans med skivade grönsaker och örter som dill eller gräslök.
  • Toppa en sallad med dipmixen blandad i en vinägrett för extra smak.
  • Använd som kryddning i varma rätter, exempelvis i pasta eller risotto för att ge en krämig konsistens.
  • Blanda ner i en bowl med quinoa, avokado och grillade grönsaker för en fräsch måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara dipmixen i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den på en torr plats, borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt rätten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp. Håll torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färska ingredienser när det är möjligt.