Chokladpudding (med vispad grädde, 40 % fett)

100 g chokladpudding m. vispad grädde fett 40% består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, vitamin A, jod och protein, men innehåller mycket mättat fett.

171,0 kcal
100 g
Kolhydrater
16,1 g / 100 g
Fett
9,8 g / 100 g
Protein
4,3 g / 100 g
  • Fett 9,8 g
    • varav mättat fett 6,1 g
    • varav enkelomättat fett 2,5 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 16,1 g
    • varav sockerarter 11,2 g
  • Protein 4,3 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin B12
22% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI
Rik på
Kalcium
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,1 g
Socker totalt
11,2 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
6,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera chokladpuddingen kall som efterrätt i skålar.
  • Toppa med vispad grädde och riven mörk choklad för extra smak.
  • Skiva bananer eller jordgubbar och lägg ovanpå puddingen för en fräsch touch.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis i tårtor eller cupcakes.
  • Blanda i en nypa havssalt för att framhäva chokladsmaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara chokladpuddingen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt puddingen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Håll ytor torra för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.