Cheesecake (med digestivebotten)

100 g cheesecake m. digestivebotten består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till fosfor, kalcium, protein, selen och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

292,0 kcal
100 g
Kolhydrater
20,0 g / 100 g
Fett
21,3 g / 100 g
Protein
5,5 g / 100 g
  • Fett 21,3 g
    • varav mättat fett 12,5 g
    • varav enkelomättat fett 5,9 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 20,0 g
    • varav sockerarter 14,4 g
  • Protein 5,5 g
  • Fibrer 0,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
26% DRI
Rik på
Vitamin E
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
20,0 g
Socker totalt
14,4 g
Kostfiber
0,4 g
– varav sackaros
12,4 g
Fullkorn
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva cheesecaken i bitar och servera som dessert vid festliga tillfällen.
  • Toppa med färska bär som hallon eller blåbär för extra smak och färg.
  • Servera med en klick vispad grädde eller vaniljsås för en krämig kontrast.
  • Halvera bitarna och lägg dem på en tallrik med ett strössel av krossade nötter eller chokladspån.
  • Använd som fyllning i en dessertbowl tillsammans med frukt och granola för en läcker kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara cheesecaken i kylskåp, helst i en lufttät burk för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Låt den svalna helt innan du täcker den. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Om du behöver frysa cheesecaken, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Skär den i bitar innan frysning för enklare hantering.