Hemlagad bearnaisesås

100 g bearnaisesås hemlagad består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin E; och en bra källa till fosfor, folat, jod och selen, men innehåller mycket mättat fett.

496,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,2 g / 100 g
Fett
54,4 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 54,4 g
    • varav mättat fett 6,1 g
    • varav enkelomättat fett 31,1 g
    • varav fleromättat fett 14,4 g
  • Kolhydrater 1,2 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
100% DRI
Rik på
Vitamin D
45% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,2 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
0,1 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera bearnaisesåsen varm som en sås till grillat kött, exempelvis biff eller lamm.
  • Skiva grönsaker som sparris eller zucchini och dippa dem i bearnaisesås för en smakrik förrätt.
  • Toppa en bakad potatis med bearnaisesås och hackad gräslök för en lyxig touch.
  • Blanda såsen i en sallad med ruccola, körsbärstomater och fetaost för extra krämighet.
  • Använd bearnaisesås som dressing i en bowl med quinoa, avokado och grillade grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bearnaisesåsen i en lufttät burk i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.