Ugnsstekt äpple (med olja eller flytande margarin, socker, mandelmassa, valnötter)

100 g äpple ugnsstekt m. olja el. flytande margarin socker mandelmassa valnötter består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till fosfor, magnesium och fibrer, men innehåller mycket socker.

320,0 kcal
100 g
Kolhydrater
24,8 g / 100 g
Fett
22,6 g / 100 g
Protein
3,1 g / 100 g
  • Fett 22,6 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 9,5 g
    • varav fleromättat fett 10,0 g
  • Kolhydrater 24,8 g
    • varav sockerarter 23,4 g
  • Protein 3,1 g
  • Fibrer 3,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
37% DRI
Rik på
Fosfor
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
24,8 g
Socker totalt
23,4 g
Kostfiber
3,2 g
– varav sackaros
18,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äpplet och servera det varmt som en del av en dessert med vaniljsås.
  • Toppa med kanel och socker för extra smak innan gräddning.
  • Hacka äpplet och blanda det i en sallad med valnötter och fetaost.
  • Servera kallt som pålägg på rostat bröd med ett lager av mandelmassa.
  • Strö över lite citronjuice för att fräscha upp smaken vid servering.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äpplet i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken och texturen. Håll det åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt alltid äpplet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så använd färskt när möjligt.