Äppelsoppa

100 g äppelsoppa består av relativt lite kalorier.

49,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,2 g / 100 g
Fett
0,0 g / 100 g
Protein
0,0 g / 100 g
  • Fett 0,0 g
  • Kolhydrater 11,2 g
    • varav sockerarter 9,6 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Vitamin C
2% DRI
Rik på
Vitamin E
2% DRI
Rik på
Vitamin B6
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,2 g
Socker totalt
9,6 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
5,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera äppelsoppan kall som en uppfriskande förrätt.
  • Värm soppan lätt och toppa med en klick gräddfil eller crème fraîche för en krämig konsistens.
  • Smaksätt med kanel eller ingefära för en kryddig twist.
  • Skiva äpple och lägg på toppen som garnityr för extra textur.
  • Använd soppan som bas i en fruktsallad eller bowl tillsammans med nötter och granola.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äppelsoppan i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt soppan svalna helt innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk soppa när det är möjligt.