Äppelpaj (med lock)

100 g äppelpaj m. lock består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin A, vitamin E och vitamin D, men innehåller mycket mättat fett.

287,0 kcal
100 g
Kolhydrater
32,3 g / 100 g
Fett
15,7 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 15,7 g
    • varav mättat fett 7,8 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 32,3 g
    • varav sockerarter 12,6 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 2,2 g
Rik på
Vitamin A (RE)
18% DRI
Rik på
Vitamin E
15% DRI
Rik på
Vitamin D
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
32,3 g
Socker totalt
12,6 g
Kostfiber
2,2 g
– varav sackaros
8,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äppelpajen i bitar och servera varm med en kula vaniljglass.
  • Toppa med vispad grädde för en lyxigare dessertupplevelse.
  • Servera kall som en del av en fika tillsammans med kaffe eller te.
  • Hacka pajen och blanda i en skål med färska bär för en fräsch dessert.
  • Strö över kanel eller muskot för extra smakdimensioner.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äppelpajen i kylskåp, antingen i sin originalförpackning eller täckt med plastfolie för att undvika uttorkning. Håll pajen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt pajen svalna helt innan du placerar den i kylskåpet. För bästa kvalitet, undvik att frysa pajen då detta kan påverka texturen negativt. Håll alltid torra ytor för att motverka fukt och kondens.