Smaksatt yoghurt (fettfri, låg laktoshalt)

100 g yoghurt, smaksatt, fettfri, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

64,1 kcal
100 g
Kolhydrater
11,4 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
3,9 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 11,4 g
    • varav sockerarter 11,0 g
  • Protein 3,9 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Kalcium
16% DRI
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,4 g
Socker totalt
11,0 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
2,1 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
6,4 g
– varav galaktos
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som en fräsch frukost eller mellanmål.
  • Toppa med färska bär, nötter eller granola för extra smak och textur.
  • Skiva banan eller äpple och lägg på yoghurten för en söt och krispig kombination.
  • Blanda i honung eller agavesirap för att öka sötman.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med frukt och spenat för en näringsrik dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp med locket på för att bevara smaken och konsistensen. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Använd en lufttät burk om du har öppnat förpackningen. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.