Smaksatt yoghurt (4,6 % fett, Valio Sileä, 1 µg vitamin D, låg laktoshalt)

100 g yoghurt, smaksatt, 4,6 % fett, valio sileä, 1 ug vitamin d, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

94,7 kcal
100 g
Kolhydrater
9,7 g / 100 g
Fett
4,7 g / 100 g
Protein
3,2 g / 100 g
  • Fett 4,7 g
    • varav mättat fett 3,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 9,7 g
    • varav sockerarter 9,6 g
  • Protein 3,2 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Kalcium
14% DRI
Rik på
Vitamin B12
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,7 g
Socker totalt
9,6 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
8,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som en fräsch frukost eller mellanmål.
  • Toppa med färska bär, granola eller nötter för extra smak och textur.
  • Använd som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat.
  • Skiva upp frukt och blanda i yoghurten för en läcker fruktsallad.
  • Blanda i örter som dill eller gräslök för att skapa en god sås till fiskrätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst med locket på för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att bevara kvaliteten. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.