Smaksatt yoghurt (2,6 % fett, låg laktoshalt, 30 % mindre socker)

100 g yoghurt, smaksatt, 2,6 % fett, låg laktoshalt, 30 % mindre socker består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, fibrer, vitamin B12 och riboflavin.

89,4 kcal
100 g
Kolhydrater
12,1 g / 100 g
Fett
2,6 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 2,6 g
    • varav mättat fett 1,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 12,1 g
    • varav sockerarter 12,1 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Kalcium
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,1 g
Socker totalt
12,1 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
3,0 g
– varav glukos
1,9 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
7,6 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch smak.
  • Servera yoghurten kall som en del av en frukostskål med granola och nötter.
  • Blanda i lite honung eller agavesirap för extra sötma.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado.
  • Toppa med krossade nötter, chiafrön eller kokosflingor för textur och smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Använd en lufttät burk om du har öppnat förpackningen. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.