Smaksatt yoghurt (2 % fett, Arla Luonto+ Honung, 1 µg vitamin D, probiotika, laktosfri)

100 g yoghurt, smaksatt, 2 % fett, arla luonto+ honug, 1ug vitamin d, prob., laktosfri består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

66,2 kcal
100 g
Kolhydrater
8,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
3,8 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 8,0 g
    • varav sockerarter 7,6 g
  • Protein 3,8 g
Rik på
Vitamin B12
15% DRI
Rik på
Kalcium
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,0 g
Socker totalt
7,6 g
Stärkelse
0,4 g
– varav glukos
3,6 g
– varav fruktos
2,4 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav galaktos
1,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch frukost.
  • Servera yoghurten kall i en skål med granola och honung för en krispig textur.
  • Blanda i kanel eller kardemumma för extra smak i smoothies.
  • Använd yoghurten som bas i kalla såser, t.ex. tzatziki med riven gurka och vitlök.
  • Fyll pitabröd med yoghurten, grönsaker och grillad kyckling för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter öppning, se till att stänga locket ordentligt eller överför till en lufttät burk. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så använd endast om det är nödvändigt.