Smaksatt yoghurt (2 % fett, låg laktoshalt, AB)

100 g yoghurt, smaksatt, 2 % fett, ab, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

82,2 kcal
100 g
Kolhydrater
13,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 13,0 g
    • varav sockerarter 13,0 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,0 g
Socker totalt
13,0 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,9 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
8,5 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som ett fräscht mellanmål eller till frukost.
  • Skiva färsk frukt, som banan eller bär, och toppa yoghurten för extra smak och textur.
  • Rör ner en sked honung eller agavesirap för en sötare variant.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado.
  • Skapa en fräsch sallad med yoghurten som dressing, kryddad med dill och citron.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp för att bevara dess smak och konsistens. Håll den i sitt originalemballage eller överför den till en lufttät burk efter öppning. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel för att förhindra luktupptag. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens och mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krämiga konsistensen.