Smaksatt yoghurt (2 % fett, -50 % socker, ekologisk, laktosfri)

100 g yoghurt, smaksatt, 2 % fett, -50% socker, ekologisk, laktosfri består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

70,5 kcal
100 g
Kolhydrater
9,1 g / 100 g
Fett
2,1 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 2,1 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 9,1 g
    • varav sockerarter 8,5 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,1 g
Socker totalt
8,5 g
Stärkelse
0,6 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,4 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
5,6 g
– varav galaktos
1,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som en fräsch dessert eller mellanmål.
  • Toppa med färska bär som hallon, blåbär eller skivade bananer för extra smak och textur.
  • Skiva upp frukt som kiwi eller persika och blanda i yoghurten för en fruktig twist.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och lite ingefära för en grön drink.
  • Smaksätt med honung, kanel eller vanilj för att ge en extra dimension till smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalemballage för att skydda mot luktupptag. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel. Om du öppnar förpackningen, se till att stänga den ordentligt efter användning. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytorna torra för att undvika kondens och försämrad kvalitet. Frysning kan påverka konsistensen, så undvik detta om möjligt.