Smaksatt yoghurt (1,5 % fett, låg laktoshalt)

100 g yoghurt, smaksatt, 1,5 % fett, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod och riboflavin.

78,0 kcal
100 g
Kolhydrater
12,3 g / 100 g
Fett
1,5 g / 100 g
Protein
3,3 g / 100 g
  • Fett 1,5 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 12,3 g
    • varav sockerarter 12,3 g
  • Protein 3,3 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Kalcium
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI
Rik på
Fosfor
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,3 g
Socker totalt
12,3 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
2,5 g
– varav fruktos
0,6 g
– varav sackaros
6,7 g
– varav galaktos
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch dessert.
  • Servera yoghurten kall som en del av en frukostskål med granola och nötter.
  • Blanda i lite honung eller agavesirap för extra sötma.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado.
  • Toppa med krossade nötter och kanel för en smakrik mellanmål.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst oöppnad i sitt originalemballage. Håll den lufttät för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Efter öppning, se till att stänga locket ordentligt och konsumera inom kort tid. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att låta den stå framme länge för att bevara kvaliteten. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ med försiktighet.