Tofu (sojabönsost)

100 g tofu sojabönsost består av relativt lite kalorier; är rik på magnesium; och en bra källa till fosfor, kalcium och protein.

70,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,2 g / 100 g
Fett
4,2 g / 100 g
Protein
6,6 g / 100 g
  • Fett 4,2 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,0 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 1,2 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 6,6 g
  • Fibrer 0,4 g
Rik på
Magnesium
35% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Kalcium
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,2 g
Socker totalt
0,2 g
Kostfiber
0,4 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tofu i tunna skivor och grilla för en rökig smak.
  • Hacka tofu och blanda i en sallad med avokado, tomat och lime.
  • Strimla tofu och stek med sojasås, ingefära och vitlök för en smakrik rätt.
  • Toppa en bowl med marinerad tofu, quinoa, grönsaker och sesamfrön.
  • Servera tofu kall i en wrap med hummus, spenat och paprika.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tofu i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den öppnats. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tofu svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka tofun textur, vilket kan göra den mer svampig när den tinas upp.