Skyr (sötad med socker och stevia, <0,5 % fett)

100 g skyr, sötad med socker och stevia, <0,5 % fett består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till fosfor, kalcium, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin.

78,7 kcal
100 g
Kolhydrater
8,7 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
9,2 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 8,7 g
    • varav sockerarter 7,3 g
  • Protein 9,2 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Vitamin B12
12% DRI
Rik på
Jod
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,7 g
Socker totalt
7,3 g
Stärkelse
1,4 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,4 g
– varav sackaros
3,4 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skeda upp sötad skyr i en skål och toppa med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch dessert.
  • Servera skyr på macka tillsammans med skivor av avokado och ett stänk av citron för en smakrik frukost.
  • Blanda skyr med granola och nötter för en krispig och mättande frukostskål.
  • Använd skyr som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat för en grön dryck.
  • Smaksätt skyr med vaniljpulver eller kanel för att ge extra smak till desserter eller som topping på pannkakor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sötad skyr i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Om du öppnar förpackningen, se till att täcka över den med plastfolie eller häll över den i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skyr svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så det är bäst att undvika detta om möjligt.