Vitmögelost (26-30 % fett, Camembert/Brie)

100 g ost, vitmögelost, 26-30 % fett, camembert/brie består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A, folat, vitamin K och jod, men innehåller mycket mättat fett.

330,4 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
27,2 g / 100 g
Protein
20,8 g / 100 g
  • Fett 27,2 g
    • varav mättat fett 17,5 g
    • varav enkelomättat fett 6,5 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Protein 20,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin K
67% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vitmögelosten och servera den på en ostbricka med kex och frukt.
  • Toppa en sallad med bitar av vitmögelost, valnötter och honung för en smakrik kombination.
  • Smält vitmögelost över varma rätter som pasta eller gratänger för extra krämighet.
  • Servera på macka med ett lager av senap och skivor av päron för en god balans mellan smaker.
  • Halvera osten och fyll den med färska örter som timjan eller rosmarin innan du grillar den.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vitmögelosten i kylskåp, helst inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka mögeltillväxt. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så det är bäst att njuta av osten färsk.