Vitmögelost (16 % fett, Camembert/Brie)

100 g ost, vitmögelost, 16 % fett, camembert/brie består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, folat, jod och selen; och en bra källa till vitamin A, men innehåller mycket mättat fett.

229,9 kcal
100 g
Kolhydrater
1,0 g / 100 g
Fett
16,0 g / 100 g
Protein
20,8 g / 100 g
  • Fett 16,0 g
    • varav mättat fett 10,3 g
    • varav enkelomättat fett 3,8 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 1,0 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 20,8 g
Rik på
Protein
Rik på
Kalcium
75% DRI
Rik på
Vitamin B12
44% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,0 g
Socker totalt
1,0 g
– varav glukos
0,5 g
– varav galaktos
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vitmögelosten och servera den på en ostbricka med nötter och frukt.
  • Toppa en baguette med skivor av vitmögelost, fikonmarmelad och valnötter för en smakrik macka.
  • Hacka osten i bitar och blanda den i en sallad med ruccola, päron och balsamvinäger.
  • Servera vitmögelost kall tillsammans med kex eller bröd som en del av en plocktallrik.
  • Grilla skivor av vitmögelost på en pizza tillsammans med färska örter som basilika och oregano.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vitmögelosten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller inslagen i plastfolie för att undvika uttorkning. Håll osten åtskild från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra mögeltillväxt. Frysning kan påverka ostens textur, så undvik detta om möjligt.