Hemostost (9-14 % fett, Bondost)

100 g ost, hemost, 9-14 % fett, bondost består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, protein, selen och vitamin B12; och en bra källa till kalcium, men innehåller mycket mättat fett.

198,5 kcal
100 g
Kolhydrater
4,3 g / 100 g
Fett
11,0 g / 100 g
Protein
20,2 g / 100 g
  • Fett 11,0 g
    • varav mättat fett 6,7 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 4,3 g
    • varav sockerarter 4,3 g
  • Protein 20,2 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
32% DRI
Rik på
Vitamin B12
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,3 g
Socker totalt
4,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva osten tunt och lägg på en smörgås med senap och skivade gurkor.
  • Hacka osten i tärningar och blanda i en sallad med tomater, avokado och färsk basilika.
  • Toppa en varm pastarätt med riven ost för extra smak och krämighet.
  • Servera osten rumstempererad tillsammans med kex och en chutney av fikon eller aprikos.
  • Strimla osten och lägg i en bowl med quinoa, grönsaker och en dressing av olivolja och citron.

Förvaring & hållbarhet

Förvara osten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.