Hårdost (parmesan, 30 % fett)

100 g ost hårdost parmesan fett 30% består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A, jod och protein; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

410,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
29,7 g / 100 g
Protein
36,2 g / 100 g
  • Fett 29,7 g
    • varav mättat fett 18,2 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Protein 36,2 g
Rik på
Protein
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Socker totalt
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Riv eller skiva osten och använd den som topping på pasta eller pizza.
  • Servera i tunna skivor på en ostbricka tillsammans med kex och frukt.
  • Hacka osten och blanda den i en sallad för extra smak och textur.
  • Strö riven parmesan över gratänger innan gräddning för en gyllene yta.
  • Toppa en bowl med parmesan för att lyfta smaken av grönsaker och proteiner.

Förvaring & hållbarhet

Förvara osten i kylskåp, helst inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att undvika fukt och kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra ostens textur, så använd hellre färsk ost när det är möjligt.