Hårdost (23 % fett)

100 g ost hårdost fett 23% består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A och protein; och en bra källa till folat och magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

325,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
23,0 g / 100 g
Protein
29,2 g / 100 g
  • Fett 23,0 g
    • varav mättat fett 15,1 g
    • varav enkelomättat fett 5,4 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 0,8 g
  • Protein 29,2 g
Rik på
Protein
Rik på
Fett
Rik på
Kalcium
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva osten tunt och lägg på en smörgås med senap och skivor av rökt skinka.
  • Hacka osten i tärningar och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla osten och använd som topping på en varm pizza tillsammans med oliver och oregano.
  • Servera osten rumstempererad med kex och en klick fikonmarmelad på en ostbricka.
  • Riv osten grovt och strö över en gratäng innan gräddning för extra smak och krispighet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara osten i kylskåp, helst inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.