100 g ost, halvhård ost, 9-11 % fett, lätt, edam/kadett består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor och protein; och en bra källa till vitamin A, magnesium och jod, men innehåller mycket mättat fett.
DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.
Tips från nutritionisten
Förvara lätt ost i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra ostens textur, så det är bäst att undvika detta om möjligt.
Upptäck andra näringsrika alternativ med liknande egenskaper