Halloumiost, rå (22 % fett)

100 g ost halloumi rå fett 22% består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A, jod och protein; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket mättat fett och salt.

292,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,9 g / 100 g
Fett
21,9 g / 100 g
Protein
22,3 g / 100 g
  • Fett 21,9 g
    • varav mättat fett 14,9 g
    • varav enkelomättat fett 4,6 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 1,9 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 22,3 g
Rik på
Protein
Rik på
Fett
Rik på
Kalcium
79% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,9 g
Socker totalt
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva halloumin och grilla den för en rökig smak.
  • Servera halloumi i sallader tillsammans med färska grönsaker och en citronvinaigrette.
  • Toppa en macka med skivad halloumi, avokado och lite chiliflakes för extra sting.
  • Strimla halloumi och använd den i en varm ramen eller wok för att ge rätter mer textur.
  • Halvera halloumin och stek den i olivolja tills den får en gyllenbrun yta, servera med tzatziki.

Förvaring & hållbarhet

Förvara halloumi i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt alltid halloumin svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor som kan leda till kondens. Frysning kan påverka halloumins textur, så det är bäst att använda den färsk.