Getost (30 % fett, chèvre)

100 g ost, getost, chèvre, 30 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, kalcium, folat och protein; och en bra källa till järn, men innehåller mycket mättat fett.

356,4 kcal
100 g
Kolhydrater
1,2 g / 100 g
Fett
29,8 g / 100 g
Protein
21,6 g / 100 g
  • Fett 29,8 g
    • varav mättat fett 20,6 g
    • varav enkelomättat fett 6,8 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 1,2 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 21,6 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Fosfor
54% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,2 g
Socker totalt
1,2 g
– varav galaktos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva getosten och servera den på en knäckebrödsmacka med färsk dill och kaviar.
  • Toppa en sallad med tärnad getost, valnötter och honung för en smakrik kombination.
  • Strimla getosten och använd den som fyllning i en omelett tillsammans med spenat och tomater.
  • Servera getost i rumstemperatur tillsammans med olivolja, svartpeppar och bröd som en del av ett ostbricka.
  • Halvera getosten och grilla den lätt för att få en rökig smak, servera med citronklyftor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara getosten i kylskåp, gärna i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att behålla smaken. Håll osten åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att använda osten färsk.