Emmentalost (27-30 % fett, rödstämplad)

100 g ost, emmentalost, 27-30 % fett, rödstämplad består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A, jod och protein; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

378,6 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
30,0 g / 100 g
Protein
27,9 g / 100 g
  • Fett 30,0 g
    • varav mättat fett 18,9 g
    • varav enkelomättat fett 7,4 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Protein 27,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Kalcium
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva emmentalosten tunt och lägg på en smörgås med senap och skivor av rökt skinka.
  • Servera ostskivor kallt på en ostbricka tillsammans med druvor och nötter.
  • Toppa en varm baguette med smält emmentalost, tomater och färsk basilika.
  • Hacka emmentalost i tärningar och blanda i en sallad med spenat, avokado och valnötter.
  • Strimla osten och använd som fyllning i quesadillas tillsammans med paprika och lök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara emmentalosten i kylskåp, helst inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att undvika uttorkning. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att förhindra luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka mögelbildning. Tänk på att frysning kan påverka ostens textur, vilket gör den smulig när den tinas.