Mjukost, smältost (ca 16 % fett)

100 g mjukost smältost fett ca 16% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalcium, protein, zink och riboflavin; och en bra källa till vitamin A, men innehåller mycket mättat fett.

208,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,5 g / 100 g
Fett
15,5 g / 100 g
Protein
16,0 g / 100 g
  • Fett 15,5 g
    • varav mättat fett 10,0 g
    • varav enkelomättat fett 4,0 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 1,5 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 16,0 g
Rik på
Fosfor
100% DRI
Rik på
Kalcium
71% DRI
Rik på
Zink
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,5 g
Socker totalt
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mjukosten och lägg den på en smörgås med skinka och senap för en smakrik lunch.
  • Toppa en varm baguette med smält mjukost och hackad gräslök för en god förrätt.
  • Strimla mjukosten och blanda den i en sallad med tomater, gurka och olivolja.
  • Servera kall mjukost som pålägg på kex tillsammans med kaviar eller rödlök.
  • Använd mjukost i en varm pastarätt som sås, tillsammans med spenat och parmesan.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjukosten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid mjukosten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytan är torr för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det är nödvändigt.