Fettfritt mjölkpulver (laktosfritt)

100 g mjölkpulver, fettfritt, laktosfritt består av mycket kalorier; är rik på kalium, kalcium, fosfor, jod och magnesium; och en bra källa till folat, men innehåller mycket socker.

362,3 kcal
100 g
Kolhydrater
40,0 g / 100 g
Fett
1,0 g / 100 g
Protein
47,0 g / 100 g
  • Fett 1,0 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 40,0 g
    • varav sockerarter 40,0 g
  • Protein 47,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
40,0 g
Socker totalt
40,0 g
– varav glukos
20,0 g
– varav galaktos
20,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mjölkpulver och blanda det i smoothies för en krämig konsistens.
  • Toppa gröt eller havregryn med mjölkpulver för extra protein och smak.
  • Blanda mjölkpulver i bakverk som muffins eller pannkakor för att öka näringsinnehållet.
  • Servera mjölkpulver i kalla drycker som milkshakes eller kalla kaffesorter.
  • Använd mjölkpulver som bas i såser eller soppor för att ge en fylligare smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölkpulver i en lufttät burk för att skydda det från fukt och lukt. Håll burken på en torr plats, helst i kylskåp om du har öppnat den. Håll mjölkpulvret borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt alltid mjölkpulvret svalna snabbt efter tillagning innan du sätter det i kylskåp. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.