Smaksatt kvarg (sötningsmedel)

100 g kvarg smaksatt sötningsm. består av relativt lite kalorier; är rik på protein och vitamin B12; och en bra källa till fosfor, kalcium, folat och jod.

64,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,2 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 5,2 g
    • varav sockerarter 2,5 g
  • Protein 10,0 g
Rik på
Vitamin B12
21% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,2 g
Socker totalt
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvargen och servera den på en knäckebrödsmacka med skivor av avokado och ett stänk av citron.
  • Toppa kvargen med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch dessert.
  • Blanda kvarg med honung och kanel för en söt och krämig frukostskål.
  • Servera kvargen kall i en smoothie tillsammans med banan och spenat för en näringsrik dryck.
  • Använd kvarg som bas i en dippsås, blanda med finhackad gräslök och lite svartpeppar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Om du öppnar förpackningen, täck över den med plastfolie eller häll över kvargen i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka konsistensen negativt, så använd färsk kvarg för bästa resultat.