Smaksatt kvarg (med socker)

100 g kvarg smaksatt m. socker består av relativt lite kalorier; är rik på protein och vitamin B12; och en bra källa till fosfor, kalcium, folat och jod.

64,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,2 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 5,2 g
    • varav sockerarter 7,5 g
  • Protein 10,0 g
Rik på
Vitamin B12
21% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,2 g
Socker totalt
7,5 g
– varav sackaros
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvargen och lägg den på en knäckebrödsmacka med skivad avokado och lite peppar.
  • Toppa kvargen med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch dessert.
  • Blanda kvarg med honung och kanel för en smakrik dip till frukt.
  • Servera kvargen kall i en skål med granola och nötter för en näringsrik frukost.
  • Använd kvarg som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat för en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk kvarg för bästa resultat.